Op zondag 17 maart vindt de tweede editie van de CM Urban Walk Mechelen plaats. Met 3500 deelnemers is het sportief-culturele wandelevent volledig volzet. De deelnemers trekken op een parcours van 10 km langs en dwars door Mechelse toplocaties zoals het stadion van KV Mechelen, de tuin van het vernieuwde Hof van Busleyden, het Speelgoedmuseum en het Stadhuis.

De start en finish van de CM Urban Walk liggen op de Grote Markt. Het eerste gebouw op de route dat zijn poorten openzwaait is het Schepenhuis. Ook in het nabijgelegen Stadhuis mogen de wandelaars een kijkje komen nemen, helemaal op het einde van de wandeling. Tussendoor staat er nog heel wat lekkers op het menu: Brouwerij Het Anker, de tuin van het recent heropende Hof van Busleyden, het AFAS Stadion, het Speelgoedmuseum, het Paleis van Margaretha van Oostenrijk, de Vleeshalle, … In totaal doen de deelnemers 19 locaties aan.

Mechelen is zondag de opener van de CM Urban Walk Series 2024. Op zondag 28 april is het de beurt aan Oostende. Daarna volgen er nog drie steden, waarvan de namen binnenkort bekendgemaakt zullen worden. De data zijn zondag 2 juni, zondag 15 september en zondag 1 december.

“De CM Urban Walks zijn een schot in de roos. Ik ben heel blij dat ze voor de tweede keer neerstrijken in onze stad”, zegt Mechels burgemeester Bart Somers. “De toegankelijke formule biedt iedereen de mogelijkheid om te genieten van de monumentale rijkdom van onze stad. Een Urban Walk in Mechelen combineert de geneugten van wandelen met de verrukking van stedelijke verkenning.”