Op zondag 28 april strijkt de CM Urban Walk Series voor het eerst neer in Oostende. Op een parcours van om en bij de 10 km wandelen de deelnemers langs en door locaties die op een doordeweekse dag niet voor Jan en alleman zomaar toegankelijk zijn. Zeilschip Mercator wordt één van de toplocaties en in het Ensorjaar 2024 zullen uiteraard ook meerdere locaties die gelinkt kunnen worden aan de beroemde Oostendse schilder opduiken. 4.000 wandelaars worden aan de start verwacht. Inschrijven kan vanaf nu!

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat James Ensor gestorven is in Oostende, de stad waar hij in 1860 ook het levenslicht zag. De Oostendenaars zijn terecht fier op hun kunstschilder. Heel de stad staat dit jaar in het teken van Ensor en dat zal ook tijdens de CM Urban Walk te merken zijn. De exacte locaties zullen binnenkort ‘ontmaskerd’ worden …

In samenwerking met de Stad Oostende en Toerisme Oostende wordt er op zondag 28 april een prachtig parcours uitgestippeld voor de wandelaars van de CM Urban Walk Oostende.

Een toplocatie die op 28 april heel duidelijk op de kaart staat is de Mercator. De wandelaars van de CM Urban Walk gaan aan boord van dit 92 jaar oude museumschip, dat sinds 1960 een vaste ankerplaats gevonden heeft in Oostende en jaarlijks vele duizenden bezoekers lokt. De Mercator is een 78,40 meter lange driemaster en wellicht het bekendste (zeil)schip van België.

De CM Urban Walk Oostende is het tweede event binnen de CM Urban Walk Series 2024. De opener is op zondag 17 maart in Mechelen. Na Oostende volgen er op 2 juni, 15 september en 1 december nog drie unieke wandeltochten, maar de namen van die gaststeden blijven voorlopig nog even geheim. De Urban Walk trok de voorbije jaren door onder meer Gent, Antwerpen, Lier en Diest. Het evenement is een spin-off van de populaire Urban Trail die duizenden lopers steden laat ontdekken.

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende: “We zijn trots dat we één van de vijf steden zijn waar een Urban Walk plaatsvindt. Oostende heeft zoveel te bieden en het geeft zowel Oostendenaars als bezoekers de gelegenheid om bekende en minder bekende plekken van onze stad te ontdekken, terwijl ze genieten van een sportieve activiteit.”

Greg Broekmans van organisator Golazo: “Heel wat wandelaars vroegen ons naar een editie in Oostende. Dat we nu in het Ensorjaar naar de kuststad kunnen, maakt het nog meer bijzonder. Ik ben erg enthousiast over het parcours dat we samen met Toerisme Oostende uitwerken. Het zit vol verrassingen en highlights.”

PRAKTISCHE INFO CM URBAN WALK OOSTENDE

Programma zondag 28 april 2024:

Start en finish:

Sint-Petrus-en-Paulusplein 1, 8400 Oostende